Case din containere modulare : Avantaje si ce Reprezinta

Enciclopedia Constructiilor a facut un clip minunat despre containere modulare si casele din aceste materiale.

În ultimul timp, opțiunea unei locuințe fabricate din container modular sau container maritim, devine tot mai populară în România. Calitatea materialelor din zilele noastre este foarte bună și asigură un indice termic atât de ridicat, încât se poate compara cu o casă din cărămidă.

Casele prefabricate sunt adesea modulare, ceea ce înseamnă că sunt asamblate în piese funcționale ce pot fi montate în mai multe feluri. Această practică menține reduse costurile de construcție și de muncă și permite producția rapidă în masă.

De multe ori costul unei locuințe din container modular/maritim, se apropie de cel al unei locuințe clasice la roșu iar aici apare beneficiul sau avantajul unei case pe structură ușoară.

Unul dintre avantajele caselor prefabricate este acela că acestea tind să fie extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Modul cum sunt izolate şi asamblate și ferestrele eficiente păstrează căldura și reduce facturile de energie în acest proces. Ca un bonus, au reputaţia de a rezista dezastrelor naturale. Casele din prefabricate pot fi case de înaltă calitate, moderne și elegante, perfecte pentru cei care doresc facturi mai mici.

Construcția rapidă este unul dintre avantajele cele mai des menţionate. Deoarece părțile unei case prefabricate sunt deja realizate, tot ce trebuie să faci este să le asamblezi, dacă nu vine deja montată construcţia și să le conectezi la utilitățile necesare. Asta înseamnă mai puţine zile cu muncitori şi mai puţină vulnerabilitate la condiţiile meteo. Totuși, trebuie să iei în considerare mai mult decât timpul de construcție. Pregătirea terenului, inclusiv obținerea autorizațiilor, poate fi un proces îndelungat.

Construirea unei locuințe prefabricate este, în general, mai puțin costisitoare decât construirea unei case clasice. Este nevoie de mai puțini muncitori care lucrează mai puține zile. Asta economisește bani. În plus, facturile vor confirma economia şi pe termen lung.

2 thoughts on “Case din containere modulare : Avantaje si ce Reprezinta”

  1. A person necessarily assist to make significantly articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and so far? I amazed with the analysis you made to make this particular put up incredible. Magnificent job!| Ida Hilario Palestine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *